28 noiembrie 2010

Nasturei dulci




Năsturei dulci






Se apropie luna decembrie, se apropie Crăciunul, sărbători minunate care ne încântă sufletul și ne bucură inima. Mintea mea nu stă decât la bucătărie printre miresme de scorțișoară, cuișoare, enibahar, vanilie... multe minunății pentru prăjituri.
Așadar, am început deja câteva prăjiturele că nu mai am răbdare.
Revistele de specialitate de luna aceasta sunt o adevărată "crimă".

PS: acesti năsturei sunt din revista Ioana-Secretele bucătăriei.



Ingrediente alese cu grijă:

- 380 gr. făină
- 120 gr. zahăr pudră
- sare
- 250 gr. unt
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură cu vârf cacao



Preparare:

Se amestecă făina cu zahărul pudră și sare; se adaugă bucățele de unt și se amestecă. Se adaugă gălbenușuri și se frământă aluatul.



Se împarte aluatul în două și se înglobează cacao într-una dintre jumătăți. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 2 ore.


Se încinge cuptorul la 175 grade. Se întind 2 foi de aluat groase de 3 mm. Se decupează nasturii cu o formă și se coc 10 min. pe o tavă cu hârtie de copt.




Poftă mare!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu