29 septembrie 2010

Muffins cu gem



Muffins cu gem



Ingrediente alese cu grijă:

-300g făină
-120g zahăr tos
-110g margarină
-1 plic praf de copt
-2 plicuri zahăr vanilat
-2 linguri lapte
-2 ouă
-un praf de sare
-200ml frişcă lichidă
-Gem de căpşuni

Preparare:

Într-un castron punem făina, adăugăm praful de copt, zahărul vanilat, zahărul tos, un praf de sare şi amestecăm toate ingredientele.

Într-un alt castron, punem ouăle, adăugăm margarina care trebuie să fie moale, la temperatura camerei şi mixăm totul până la încorporare.

Adăugăm laptele şi mixăm în continuare.

Peste compoziţia obţinută adăugăm făina în care am încorporat celelalte ingrediente şi amestecăm până omogenizăm compoziţia.

Într-un bol batem frişca cu mixerul până se întăreşte şi o adăugăm peste compoziţia rezultată mai sus şi amestecăm cu o spatulă până la o încorporare completă.

Luam o tavă pentru muffins/brioşe punem hârtie specială pentru muffins.

Punem în fiecare hârtiuţă, câte o lingură din compoziţia de muffins. Mie mi-au ieşit 18 muffins.

În mijlocul fiecărei muffins punem câte o lingură de gem. Dăm tava la cuptorul încins şi lăsăm la copt timp de cca. 30 minute până se rumeneşte frumos.








Poftă bună!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu